Întrebări frecvente Emcell 

Folosim celule stem fetale, care sunt recoltate din embrioni avortați legal și supuse testelor de siguranță multiple. Aceste celule își păstrează proprietățile pluripotente și sunt cele mai eficiente în diferite boli și afecțiuni.

* Nu există nicio problemă de histocompatibilitate cu celulele stem fetale.

* Celulele stem fetale produc o gamă largă de celule specializate.

* Celulele stem fetale au un potențial de multiplicare mai mare decât alte tipuri de celule stem.

* Celulele stem fetale nu sunt supuse bioingineriei înainte de aplicare.

* Tratamentul cu celule stem fetale este minim invaziv.

* Celulele stem fetale nu au efecte secundare cunoscute. 

Nu. În ultimii 22 de ani nu au fost observate efecte secundare asociate cu tratamentul CSF.

Durata medie a cursului de tratament CSF variază de la 2 la 5 zile și depinde de diagnosticul, istoricul bolii, complicații sau boli concomitente. Pentru a informa pacientul despre timpul necesar tratamentului, acesta trebuie să ne furnizezde date medicale de bază.

Tratamentul CSF se administrează intravenos în vena brațului și/ sau prin injecții subcutanate, în principal în peretele abdominal frontal.

Nu este necesară o reabilitare post-tratament, deoarece tratamentul este minim invaziv și nu este necesară nicio reabilitare, motiv pentru care un pacient poate reveni la modul de viață obișnuit după terminarea tratamentului.

Acesta este un tratament ambulatoriu care durează 4-5 ore pe zi. În timpul tratamentului, însoțitorul poate sta în camera de spital împreună cu pacientul, mai ales atunci când pacientul are nevoie de asistență. Doar pacienții în stare foarte avansată sunt lăsați în clinică în timpul tratamentului.

Nu. Tratamentul cu celule stem fetale nu poate provoca teratoame sau alte tumori. În ultimii 22 de ani, niciun pacient cu EmCell nu a raportat cazuri de cancer post-tratament.

Efectele post-tratament se dezvoltă în 2 etape:

Etapa I (suspensivă) - dezvoltarea efectelor rapide la câteva ore după injecțiile de celule stem fetale (TFSC). Aceste efecte fac sindromul de îmbunătățiri post-tratament precoce: îmbunătățirea stării generale, mai puțină oboseală, o mai bună capacitate de muncă și apetit, scăderea temperaturii. Acest sindrom se manifestă cel mai mult la pacienții cu boli avansate și intoxicație severă. Sindromul modificărilor psihofuncționale este de asemenea raportat în acest stadiu: scăderea depresiei somatice, îmbunătățirea stării emoționale și a proceselor cognitive.

Etapa II (efectele celulare) începe la 1-2 luni după tratament și este asociată cu acumularea numărului de celule în organul sau sistemul bolnav și subsidia simptomelor bolii: stabilizarea hematopoiezei, îmbunătățirea imunității, inhibarea progresiei, grad mai mic de distrofia diferitelor organe și sisteme, inclusiv creierul, ficatul, rinichii, pielea, intestinul, cartilajele, oasele, inima, vasele etc., inhibarea proceselor inflamatorii, creșterea indicelui Karnofsky și îmbunătățirea calității vieții. Aceste efecte sunt asociate cu cascada de citokine (formarea substanțelor biologic active - citokine, citokinine) care au loc timp de 15-40 de zile.

Se consideră că celula stem adultă este o celulă nediferențiată, care se găsește printre celulele diferențiate dintr-un țesut sau organ. Aceste celule se pot reînnoi și se pot diferenția pentru a produce tipuri de celule majore specializate într-un țesut sau organ în care sunt plasate aceste celule. Rolul principal al celulelor stem adulte dintr-un organism este menținerea și repararea țesutului și organului în care se găsesc. Celulele stem adulte pot fi identificate în multe organe și țesuturi, incluzând creierul, măduva osoasă, sângele periferic, vasele de sânge, mușchiul scheletului, pielea, dinții, inima, intestinul, ficatul, epiteliul ovarian și testiculele. De obicei, există un număr foarte mic de celule stem în fiecare țesut și organ și, dacă aceste celule sunt îndepărtate din corp, capacitatea lor de divizare devine limitată, astfel este dificil să se producă o generație de cantități mari de celule stem. În plus, celulele stem adulte exprimă antigeni de histocompatibilitate care necesită compatibilitate donator-receptor bazată pe HLA, inclusiv antigene individuale sau imunosupresie.

Celulele stem fetale sunt celulele stem pluripotente, care sunt adesea denumite celule stem “adevărate”, deoarece au potențialul de a se diferenția în aproape orice celulă din corp. Înseamnă că în circumstanțele potrivite, celulele stem care sunt izolate de făt pot produce aproape toate tipurile de celule din corp. Celulele stem fetale oferă șansa de a obține o sursă regenerabilă de celule și țesuturi sănătoase pentru a trata o gamă largă de boli. 

1. Potențialul proliferativ al celulelor sanguine ale cordonului este mai mic decât cel al celulelor stem fetale.

2. Celulele sanguine ale cordonului sunt polipotente, nu pluripotente.

3. Celulele stem din sângele din cordon exprimă antigene de histocompatibilitate, prin urmare, pentru a asigura grefarea lor în corpul destinatarului, este necesară imunosupresiunea. 

Lista principalelor contraindicații nu este mare, dar trebuie luată în considerare cu atenție:
-vasculită exacerbată: capillarită, flebită sau arterită. Tratamentul nostru este posibil la cel puțin trei luni după tratamentul medical al acestor afecțiuni care a dus la remitere;
-hipertensiune pulmonară marcată;
-pneumonie multi-lob complicată de cord pulmonar acut sau subacut;
-hemoftalmie acută: tratamentul este posibil după 3 luni;
-mielocarcinoză, mielofibroză, stadiul terminal al bolii (intoxicație marcată, disfuncții metabolice avansate și decompensare sistemică);
-infecții cronice. Tratamentul specific este necesar înainte de terapia cu celule stem.