Gamma Knife

Gamma Knife

Operația cu Gamma Knife reprezintă unul dintre cele mai avansate mijloace disponibile pentru a gestiona tumorile cerebrale, malformații arteriovenoase și dureri sau tulburări de mișcare. Procedura este unică deoarece, cu Gamma Knife, nu se efectuează incizie chirurgicală pentru expunerea țintei.

Gamma Knife poate distruge malformațiile vaselor de sânge adânc în tumori ale capului și creierului odată considerate inoperabile. De asemenea, poate elimina afecțiunile cauzate de dureri și anumite tulburări de mișcare, precum și zonele defectuoase ale creierului, pentru a opri convulsiile sau a ușura dezactivarea problemelor de durere care nu au răspuns la alte strategii de operare.

Gamma Knife
Gamma Knife conține 192 - 201 surse de cobalt-60 de surse cu aproximativ 30 de buchete fiecare, plasate într-un tablou circular într-o unitate puternic protejată. Unitatea direcționează foarte precis radiația gamma către un punct țintă. Astfel de puncte țintă selectate în creier pot fi plasate în centrul focalizării radiației, permițând administrarea unei doze eficiente de radiație într-o singură sesiune de tratament. Gamma Knife s-a dovedit eficientă pentru mii de pacienți cu tumori benigne sau maligne ale creierului, malformații vasculare, durere sau alte probleme funcționale.