Ultrasunete Focusate Ghidate RMN (USFgRMN) 

Tratamentul tremurului Parkinson și a tremorului esențial cu USFgRMN

Imaginați-vă că medicul dvs. ar putea vedea în interiorul corpului dvs., să găsească problema și să o trateze fără tăiere sau incizie.

USFgRMN este un nou tip de tratament de pionierat, care poate distruge micile bucăți de țesut cerebral care provoacă tremurul fără să deschidă chiar craniul. Operația se face cu ajutorul ultrasunetelor - unde sonore simple, dar concentrate atât de mult încât pot încălzi celulele până când mor. Pentru a face acest lucru, undele sonore sunt focalizate într-un singur punct, la fel ca utilizarea unei lupi pentru a concentra fascicule de lumină într-un punct pe care îl pot arde. Acest punct concentrat poate avea un diametru mai mic de un milimetru, iar chirurgii îl pot poziționa cu o exactitate extremă folosind un scaner RMN pentru a ghida fasciculul. 

Ultrasunete focusate ghidate RMN

Acesta combină imagistica RMN și ultrasunetele focalizate cu tehnologia cu ultrasunete focalizată ghidată cu RMN și oferă o modalitate de tratament personalizat, ghidat de imagine, neinvaziv, fără incizii și fără radiații ionizante.  

Această combinație de imagistică RMN continuă și undele sonore acustice foarte concentrate oferă capacitatea de a parcurge un tratament cu precizie la ținta planificată, fără a provoca daune oricărui țesut normal. Această leziune locală precisă oprește transferul necorespunzător al semnalelor electrice care induc tremurul și se oprește.

În cazul bolii Parkinson nu este un leac, ci doar îmbunătățește calitatea vieții reducând și chiar oprind tremurul.

Poate fi utilizat pentru tratamentul tulburărilor de mișcare, cum ar fi durerea neuropatică, boala Parkinson și tremorul esențial. 

În timpul tratamentului, pacientul se află în scanerul RMN cu un nou traductor de fază cu mai multe canale, asemănător cu o cască, folosit pentru a distruge țesutul țintă. Pacientul este treaz tot timpul și interacționează cu echipa de tratament.

Tratament cu ultrasunete focusate ghidate RMN

Recuperare rapidă

Este un tratament unic, non-invaziv, care oferă pacienților o recuperare rapidă și posibilitatea de a reveni la activitățile lor de zi cu zi în mod normal în ziua următoare intervenției.

Reducerea riscului

În comparație cu radiofrecvența sau Stimularea Cerebrală Profundă, ecografiile focalizate oferă un risc redus de infecție postoperatorie, vătămarea zonelor nedorite și formarea tromboembolismului.

Rezonanță magnetică ghidată

Datorită faptului că este o tehnică ghidată de RMN, oferă siguranță și reduce efectele secundare de la vătămări ale structurilor pe care nu vrem să le deteriorăm.

Non-invaziv

Deoarece tratamentul este non-invaziv, acesta poate fi efectuat ca o procedură ambulatorie, ceea ce înseamnă că este necesară o spitalizare minimă. Vă puteți aștepta să reluați activitățile normale în câteva zile.

Încetarea imediată a tremurului

Ecografia focalizată oferă o rezoluție rapidă a simptomelor. Tremurul dispare în timpul aceluiași tratament/ intervenție.

Fără radiații

Spre deosebire de tratamentul efectuat cu radiochirurgie stereotactică, ecografia focalizată nu utilizează radiații ionizante, evitând astfel efectele secundare ale expunerii la radiații. 

Tratament cu ultrasunete focusate ghidate RMN

Tratamentul se face în timp ce pacientul se află în sistemul RMN. Pentru un tratament mai curat și fără obstacole înainte de intrare, capul trebuie bărbierit și curățat, astfel încât să fie complet igienizat. Pentru confortul dvs. vi se va administra anestezie locală și va fi un cadru de imobilizare plasat pentru a preveni mișcările 

capului în timpul tratamentului. Amplasarea acestui cadru va fi cea mai incomodă parte a tratamentului. 

Frecvența cardiacă, tensiunea arterială și nivelul de oxigen din sânge vor fi monitorizate în fiecare moment în timpul tratamentului. După ce semnele dvs. vitale vor fi controlate, veți putea sta la masa RMN unde vom recurge la planificarea și efectuarea tratamentului. Poate fi necesară administrarea de medicamente suplimentare pentru a vă simți mai confortabil. Veți fi conștient pe tot parcursul tratamentului, spre deosebire de alte tipuri de intervenții, astfel încât veți putea comunica cu medicul și asistenții medicali în timpul tratamentului.

Principalele premise pentru obținerea acestui tratament este ca tremurul să fie refractar la tratamentul farmaceutic. Trebuie să fi fost tratat anterior cu medicamente care nu mai au niciun efect. Tremurul ar trebui să fie cronic și ar trebui să limiteze activitățile din viața dvs. de zi cu zi, cum ar fi mâncarea, băutura, relaționarea cu alte persoane și munca.

Acest tratament este efectuat în cadrul unui RMN, de aceea este important ca pacientul să poată să îl înceapă. Contraindicațiile directe sunt prezența stimulatoarelor cardiace non-MR și a metalelor (pot intra protezele).
Este o contraindicație directă dacă ați suferit o operație anterioară a craniului deschis, cum ar fi Stimularea Cerebrală Profundă. 

Tratament cu ultrasunete focusate ghidate RMN

OBȚINEȚI A DOUA OPINIE MEDICALĂ GRATUITĂ 

Vă rugăm să ne spuneți despre problema dumneavoastră medicală, astfel încât să vă putem ajuta